Hoe vaststaand een organisatie ook lijkt, ze is voortdurend in beweging. Vergelijk het met een aangelegde tuin waarin regelmatig gewied, gesnoeid en verplant wordt. Soms dringt zich zelfs een volledige hertekening van de tuin op, omdat het landschap verandert.

Als organisatiecoach bekijk ik een organisatie als een ‘dynamisch energetisch systeem’. Wat stroomt, groeit en bloeit? Wat belemmert de groeicapaciteit? Wat zorgt dat bevlogenheid gevoed of gekelderd wordt? Wat bepaalt dat verandering toegelaten of weggeduwd wordt?

Niets duurt voort.
Behalve verandering.

De hoofdgedachte van de Oude Griek Heraclitus was dat alles voortdurend in stroming is. Niets bestaat en is blijvend, maar alles vloeit en vervloeit. Alles wat we om ons heen zien, ontstaat, groeit, stroomt.
Voor ieder van ons zijn snelle veranderingen een (economische) realiteit geworden. En dat heeft een effect op mensen, op hoe ieder van ons ‘voorgrond-achtergrond’ definieert en beleeft.

Als organsatiecoach ondersteun ik de medewerkers in die veranderende omgeving. Waar ze ook voor staan: een efficiëntie-vraag (hoe kan ik het nog beter doen dan ik nu doe?), een effectiviteitsvraag (hoe kan ik sturen op gewenste effecten van mijn eigen gedrag?) of een heroriënteringsvraag (hoe geef ik opnieuw zin of richting aan mijn werk/leven?).

Daarnaast begeleid ik de managers aan wie gevraagd wordt om de verandering op de werkvloer te realiseren. Vaak is ondersteuning welkom. Het is immers niet makkelijk om de nodige condities te scheppen om, samen met de medewerkers, de werkaanpak en de mogelijkheden tot handelen te blijven bevragen.

Ook de leidinggevenden sta ik graag bij in het formuleren en uitdragen van een visie die positief verwoord is en een duidelijke richting aangeeft. Ook het uitstralen van consistent gedrag vraagt vaak coaching.

Het grote voordeel van organisatiecoaching is dat het meewerkt aan de ontwikkeling van een mature organisatiecultuur .

Wat zeggen mijn klanten?

Karen heeft een zeer fijne, hartelijke en inspirerende manier van samenwerken. Ik heb bijzonder veel respect voor haar coachingsaanpak, haar inzicht in mensen én de dynamiek van groepen. Ze stààt er ook echt als persoon en heeft een zeer authentieke uitstraling. Nadia Bastanie | KBC Bank en Verzekeringen

Wanneer ik met Karen samenwerk, vergeet ik door haar persoonlijkheid en aanpak weleens dat ze externe is. Karen toont een grote flexibiliteit en vanzelfsprekendheid in de tijd die ze vrijmaakt om met ons mee na te denken en een proces van a tot z mee vorm te geven. De betrokkenheid waarmee ze dat doet, creëert goesting en energie. Als procesbegeleider in groepssessies hebben we in Karen ondertussen het volste vertrouwen. We zijn niet alleen een bron van ervaring rijker. In de omgang met haar coachees komt haar laagdrempeligheid, inlevingsvermogen, geduld, maar ook haar durf om te confronteren en te bevragen naar boven. Makkelijk zijn groepssessies met Karen nooit. Diepgaand, bewustmakend en leerrijk zijn ze des te meer. Lien Weekers | KBC Global Services

Quotes

You are not a drop in the ocean. You are an entire ocean in a drop. | Rumi