Karen

Ik voel me aangetrokken tot verandering.

Misschien is het omdat ik al 16 keer verhuisd ben. Omdat ik in verschillende streken en op diverse plaatsen gewoond heb. Omdat ik vaak van school moest veranderen. Omdat ik niet honkvast ben.

Misschien dat het vaak verhuizen me alert houdt voor wat essentieel is. Ieder van ons heeft een eigen kern, iets wat hij of zij heel belangrijk vindt.

Waar ik nu woon, staat een grote notenboom die de ‘kern’ voor mij symboliseert. En al lijkt die reus van een boom daar ‘zomaar’ te staan, hij heeft en geeft betekenis. Als ik eronder ga zitten, creëert hij een rustplek. Z’n kruin biedt bescherming aan de vogels. Z’n takken zijn een klimrek voor het kind in mij. En dan zwijg ik nog over de emmers noten die hij me elk jaar schenkt.

Die boom blijft ook vertellen waar het om draait. Want net als een boom, streeft een mens ernaar geworteld te staan, kracht uit te stralen, duidelijk aanwezig te zijn en iets bij te dragen aan het gezin, familie en vrienden, de maatschappij, de organisatie waarvoor die werkt.

  • Al sinds 2005 werk ik als gecertificeerd coach met individuen en begeleid ik verandering in teams bij diverse bedrijven en overheden in Vlaanderen en Nederland.
  • Ik volgde heel wat opleidingen; van procesadvisering en systeemopstellingen, over gestalt-coaching tot psycho-energetisch leiderschap. Ik ben ook trainer creatief denken en facilitator van brainstormsessies.
  • Ik ben partner bij 21 Lobsterstreet, een dynamische groep van experten die hun diverse talenten inzetten waar mensen en organisaties nood hebben aan creativiteit, innovatie en verandering. We werken daarbij op de grens van intellect en intuïtie, gaan met plezier moeilijke uitdagingen aan en antwoorden in resultaten. Dit netwerk geeft me inspiratie.

Hoe anderen me zien

Op meerdere momenten heb ik met Karen mogen samenwerken. Ze geeft organisaties en teams een soort taal op een dieperliggend niveau waardoor mensen elkaar weer of beter gaan verstaan.
Karen brengt vanuit haar rust en haar professionele houding, schijnbare tegenstellingen op zeer elegante wijze bijeen. Door haar ruime ervaring als management consultant kan ze in haar coaching ook de inhoudelijke zaken op een juiste manier duiden.
Ze heeft een zeer goed gevoel voor de mens in het systeem en gaat samen mee op zoek naar vernieuwende vormen.
Ik kan Karen van harte aanbevelen als coach en procesbegeleider.

Ramon Vullings | cross-industry expert

Karen is een coach en procesbegeleider die vanuit rust en betrokkenheid zowel individuen als groepen in beweging brengt. Telkens wanneer ik met haar samenwerk, geniet ik van haar wijsheid, haar geduld en haar vermogen om kleine zaken waar te nemen die leiden tot de volgende grote stap vooruit. Ze confronteert waar nodig op een manier die mensen in hun waarde laat. Ze zoekt steeds naar de juiste vorm voor iedere interventie. Ze is zorgvuldig en attent in voorbereiding, uitvoering en nazorg.
Kortom : Karen is de ideale persoon om een traject mee uit te bouwen dat leidt tot duurzame en waardevolle verandering in mens en organisatie.

Stien Michiels | The Riverkeeper